Уопштено о дигиталном маркетингу

11. 12. 2022.Дигитални маркетинг, Маркетинг

Док традиционални маркетинг може постојати у штампаним огласима, телефонској комуникацији или личном контакту, дигитални маркетинг се одвија електронски и путем Интернета. То значи да постоји бесконачно много могућности за брендирање, укључујући е-пошту, видео, друштвене мреже, маркетиншке активности засноване на веб сајту итд.

Будући да дигитални маркетинг има толико много могућности и стратегија повезаних са њим, можете бити креативни и експериментисати са различитим маркетиншким тактикама и различитим буџетима. Помоћу дигиталног маркетинга такође можете користити разне аналитичке алате да бисте пратили успех и РОИ (Return Of Investment) својих кампања, и то неизмерно више него што то можете са традиционалним промотивним садржајем, као што су билборди или штампани огласи.

Маркетинг на друштвеним мрежама

У Србији Фејсбук користи преко три милиона корисника, док Инстаграм важи за најпопуларнији медиј за интеракцију. Било да сте велика или мала компанија, али и појединац, друштвене мреже можете искористити да се повежете са својом циљном групом која их користи. Израз “social media marketing” је прилично широк. Обухвата било коју врсту маркетиншке стратегије која користи веб странице за оглашавање и продају производа, изградњу односа са клијентима и стварање свести о бренду.

Друштвене мреже нису увек биле оволико значајне као данас. Али, током година, како је све више И више људи постављало то као приоритет, друштвене мреже постале су неопходна контактна тачка за маркетиншке стручњаке. Људи проводе много времена на друштвеним мрежама, а тај број стално расте. Према најновијим статистикама друштвених мрежа, типичан корисник друштвених мрежа ће у просеку сваки дан провести око два сата на друштвеним мрежама.

Да ли су друштвене мреже прави избор? Наравно да јесу, питање је само која од њих може помоћи.

Коментари

0 коментара