НОВА ВЕРЗИЈА ГПТ-4о МОЋИ ЋЕ ДА КОМУНИЦИРА КРОЗ ТЕКСТ И СЛИКЕ: СЛУЖИЋЕ НАМ КАО ЛИЧНИ АСИСТЕНТ

23. 05. 2024.Вести

ОпенАИ је најавио свој најновији велики језички модел са вештачком интелигенцијом за који каже да ће учинити ЧетЏиПиТи паметнијим и лакшим за коришћење.

Нови модел, назван ГПТ-4о, ажурирана је верзија претходног модела ГПТ-4 који је лансиран пре нешто више од годину дана. Модел ће бити доступан корисницима који нису платили услугу, што значи да ће свако имати приступ најнапреднијој технологији ОпенАИ преко ЧетГПТ-а.
Како се наводи, ГПТ-4о ће ефективно претворити ЧетГПТ у дигиталног личног асистента који може да се укључи у разговоре у реалном времену. Такође ће моћи да комуницира користећи текст и „вид“, што значи да може да види снимке екрана, фотографије, документе или графиконе које су корисници поставили, и да разговара о њима.
Директорка за технологију ОпенАИ-а Мира Мурати рекла је да ће ажурирана верзија ЧетГПТ-а сада имати и меморијске могућности, што значи да може да учи из претходних разговора са корисницима и преводи у реалном времену.
Ово је први пут да заиста правимо огроман корак напред када је реч о једноставности коришћења. Ова интеракција постаје много природнија и далеко, далеко лакша“, рекла је Мурати током обраћања уживо из седишта компаније у Сан Франциску.
КОРАК ИСПРЕД КОНКУРЕНЦИЈЕ
Нова верзија ЧетГПТ-а се појавила у тренутку када ОпенАИ настоји да остане испред растуће конкуренције када је реч о вештачкој продукцији. Ривали, укључујући Гугл и Мета, раде на изградњи све моћнијих модела великих језика који покрећу чет-ботове, а могу се користити за увођење АИ технологије у разне друге производе.
ОпенАИ је вести саопштио уочи Гугл-ове годишње конференције, на којој се очекује да ће објавити ажурирања свог Џеминај АИ модела, пише ЦНН.
Као и нови ГПТ-4о, Гугл Џеминај је такође мултимодалан, што значи да може да тумачи и генерише текст, слике и аудио. ОпенАИ-ово ажурирање такође долази уочи очекиваних најава од Епла на светској конференцији програмера следећег месеца. На њој се очекује откривање нових начина укључивања АИ у следећа издања ајфона или иОС-а.
У међувремену, најновије ГПТ издање могло би да буде веома корисно за Мајкрософт, који је уложио милијарде долара у ОпенАИ.


Извор бизлифе.рс

Коментари

0 коментара