ОТВОРЕНЕ ПРИЈАВЕ ЗА БАЛКАТХОН 5.0 ЗА НАЈБОЉЕ ДИГИТАЛНЕ ИДЕЈЕ

23. 05. 2024.Вести

Савет за регионалну сарадњу (Regional Cooperation Council – RCC) објавио је почетак петог издања онлајн регионалног такмичења за најбоље дигиталне идеје и решења са Западног Балкана, Балкатон 5.0, за који су пријаве отворене до 5. јула.

„Користећи искуство из претходна четири издања такмичења, овогодишњи Балкатон настојаће да буде још бољи и погоднији за учеснике којима доноси нове и занимљиве могућности“, наводи се у званичној објави коју је пренела агенција Мина

Пето издање Балкатона усмерено је на иновативне дигиталне идеје и решења у различитим тематским областима, међу којима су технологија услуга, зелени програм и енергетика, транспорт, туризам и пољопривреда.

Тимови који уђу у ужи избор Балкатона 5.0 добијају дводневни менторски програм са искусним стручњацима и прилику да освоје једну од шест награда у износу од по седам хиљада евра.

Победници ће имати и прилику да своје идеје представе на овогодишњем Дигиталном самиту Западног Балкана те своја решења примене у региону Западног Балкана.

У циљу подршке иновативном духу младих људи од ране доби, Балкатон 5.0 уводи једну новину, а то је отварање такмичења и за ученике средњих школа где ће најбоље рангирани тимови имати прилику да освоје награде од по четири хиљаде евра.

Балкатон 5.0 је отворен за тимове чији су чланови старосне доби до 35 година и долазе из економија Западног Балкана. Тимови се подстичу да међу своје чланове уврсте квалификоване појединце попут студената, предузећа – укључујући и стартапове – као и невладине и образовне институције.

Коментари

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *