Друштвена технологија за одговорну и отпорну Европу – SocialTech for Europe for Resilient and Responsible Ecosystems (SocialTech4EU)

19. 03. 2024.Вести

Јачање отпорности, иновационих капацитета, конкурентности и одрживости екосистема социјалне економије, стартапа и малих и средњих предузећа друштвене економије од великог је значаја за дугорочни просперитет и економски развој заједнице. Ови екосистеми играју важну улогу у стварању друштвених промена, пружајући решења за актуелне изазове и доприносећи економском и друштвеном напретку. Стога је неопходно улагати у њихово јачање како би постали отпорнији на промене, били способни за иновације, били конкурентнији на тржишту и осигурали одрживост својих активности.

SocialTech for Europe for Resilient and Responsible Ecosystems (SocialTech4EU) је пројекат који суфинансира Европска унија. Пројекат има за циљ јачање отпорности, иновационих капацитета, конкурентности и одрживости екосистема социјалне економије, стартапа и малих и средњих предузећа социјалне економије у вези са зеленим и дигиталним транзицијама. Пројекат воде Torino Social Impact i Fondazione Giacomo Brodolini, у партнерству са пет организација из Белгије (ENSIE), Немачке (Silicon Vilstal), Румуније (ADV Romania), Шпаније (IDiA) и Шведске (Coompanion).

Више информација о овој организацији, програмима и догађајима можете пронаћи на линку: ОВДЕ

Коментари

0 коментара