За све који желе да се баве произвидњом рибе: конкурс за новчана средства отворен је до 24.маја 2024.

22. 04. 2024.Вести

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство објавио је конкурс за доделу средстава за подизање нових рибњака и реконструкцију постојећих у АП Војводини за 2024. годину. Конкурс је отворен до 24.маја.

Укупан износ бесповратних средстава који се додељује овим конкурсом је 20.000.000 динара без ПДВ-а. Секретаријат додељује бесповратна средства у обиму до 70 процената од укупне вредности земљаних радова без ПДВ-а. Преостали износ уговорених средстава обезбеђује корисник средстава. Целокупан износ ПДВ-а пада на терет корисника.

Износ средстава за подршку реконструкције рибњака не може бити већи од 500.000 динара по хектару, износ средстава за подршку подизању нових рибњака не може бити већи од 800.000 динара по хектару.

Подносилац пријаве за подизање нових рибњака може поднети само једну пријаву по конкурсу или највише две пријаве по подносиоцу за реконструкцију постојећих рибњака за највише два засебно регистрована рибњачка објекта – рибњака.

Циљ конкурса је унапређење начина коришћења необрадивог пољопривредног земљишта у циљу унапређења рибарства.

Предмет конкурса је подизање нових и реконструкција постојећих рибњака, на површини не мањој од једног хектара и не већој од 100 ха.

Под објектима се подразумевају искључиво објекти за производњу рибе – растилишта, младичњаци, товилишта, зимовници, изловни и ободни канали.

Коментари

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *