Мајкрософт одваја Тимс од Офис пакета да би избегао антимонополску истрагу коју је покренуо Слек

3. 04. 2024.Вести

Мајкрософт(Microsoft) ће глобално одвојити своју апликацију за пословну комуникацију и видео позиве Тимс(Teams) од своје Офис(Office) платформе, саопштила је компанија почетком априла, објашњавајући потез који је предузела прошле године у ЕУ у покушају да избегне кажњавање.

ШТА СЕ ЗАПРАВО ДЕСИЛО?

Европска комисија, покренула је антимонополску истрагу против Мајкрософта у јулу прошле године, након што је његова највећа ривалска платформа Слек(Slack), поднела жалбу против њих. Комисија је саопштила да је истрага имала за циљ да процени да ли је компанија „кршила правила конкуренције ЕУ тако што је повезала или удружила своје производе за комуникацију и сарадњу са својим популарним пакетима за компаније Офис 365 и Мајкрософт 365“.

Већ у августу 2023. године Мајкрософт је одвојио Тимс од своје Мајкрософт 365 претплате, која укључује Офис пакет софтвера попут Word-а, Excell-а и Powerpoint-а у ЕУ, и да ће понудити услугу порука као посебну претплату, и да ће сада компаније моћи да бирају нешто јефтиније Мајкрософт 365 пакете без Тимс-а.

Извор: Силадитја Реј(Siladtya Rey), новинар Форбс(Forbes) магазина

Коментари

0 коментара