Од државе 2.000.000 рсд бесповратних средстава за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима – Град Зрењанин

22. 03. 2024.Вести

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима, односно пословима домаће радиности у 2024. години.

Како се наводи у тексту конкурса, циљ је унапређење и очување процеса производње на начин који не угрожава традиционалну технологију карактеристичну за уметнички или стари занат или посао домаће радиности, затим повећање конкурентности и развој предузетништва на територији града Зрењанина.Такође, предвиђеном помоћи државе даје се подршка опстанку, ревитализацији и заштити старих и уметничких заната.

СРЕДСТВА СУ НАМЕЊЕНА:
за субвенционисање трошкова за улагање у набавку машине/опреме/ специјализованог алата за обављање послова који се сматрају старим и уметничким занатима, односно пословима домаће радиности
за субвенционисање трошкова за набавку репроматеријала
рачунара и рачунарске опреме

Износ одобрених средстава може бити и мањи од износа тражених средстава.
Један привредни субјект може на овом позиву учествовати само са једном пријавом и дозвољава се да конкурише за највише две намене, али тако да износ додељених средстава не прелази максимални износ од 200.000,00 динара.
Финансијска помоћ се додељује корисницама једнократно и неповратно. Рок за пријаву је 23. април 2024. године, а све додатне информације доступне су на сајту Града Зрењанина.

Коментари

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *